25
Вт, Юни
0 Нови статии

Жан-Мишел Баския е едно от култовите имена на съвременното изкуство. И има защо. Многоликият творец впечатлява артистичния свят със своята непринуденост, дивост и дързост, изразени в произведенията му.  

Хироко Такахаши е един от най-популярните съвременни японски артисти. Родена през 1977г. , тя създава своите модели с ясно и последователно изградена визия и мисия. Пространството, между което тя се движи е модата и изкуството.

Специална среща с нейно скъпоценно величество Надя Розева, основател и творчески директор на nrg jewelry - бижута с благородна енергия, скъпоценни послания и блясък.

Ерик Ким е известен уличен фотограф, чието присъствие в онлайн пространството се превърна във фактор на вдъхновение за милиони хора по цял свят и стимул да се осмелят да запечатват моментите и хората около себе си, да изразяват своята идентичност именно чрез обектива.

Съществува представата, че уникалността в дадена творба се крие в креативността, яснотата и в посланието, която тя носи. Истината, е че големите творчески пробиви са социален процес, който често зависи от мястото и хората, които го създават и до които то достига.

На 14 януари 1967г. една реч на уволнения от Харвард професиор Тимоти Лири, изнесена по време на The World's First Human Be-in в Сан Франциско, поставя началото на хипи движението.

 

Марта Хавършам (Martha Haversham) е съвременен интердисциплинарен творец от Обединеното Кралство, който използва уличния боклук, за да сътворява различни форми на изкуство.

Още статии ...