18
Чет, Апр
8 Нови статии

Бижутата L.I.Y.S – да носиш природата върху себе си

Арт пространство
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Виктория Керемидова е създателят на българския бранд за бижута L.I.Y.S

Виктория Керемидова е създател и основен двигател на българския бранд за бижута L.I.Y.S, който намери място на пазара само в рамките на няколко месеца. Креативно, нежно и уникално – така може да определим изкуството, което L.I.Y.S създава. И това не е случайно, Виктория е творческа личност и по образование, и по дух. Завършила „Медии и комуникации“ извън пределите на страната, тя избира фотографията, като основна професионална посока, а в последствие се ражда и идеята и желанието за изработването на бижута с естествени цветя, които бързо набират скорост и интерес в социалните мрежи.

Но стига сме ви разказвали, ето какво самата Виктория сподели:

Кога и как се спряхте на изработването именно на този тип бижута?

В интерес на истината, друг вариант не е имало. Цялостната концепция и идея дойдоха напълно естествено и последователно. И тъй като не е било основна цел да се занимавам с бижута до сега, нещата просто се случиха. Обожавам цветята и по-нежните и различни бижута и комбинирането им беше перфектният начин да съчетая и двете.

 Не изпитвахте ли съмнение, че пренасищането на пазара от идеи и ситуацията, в която се намираме днес, може да остави марката незабелязана от публиката, неоценена?

Ситуацията в момента определено е още едно предизвикателство пред развитието на бранда като цяло, но в никакъв случай не е била приемана като основа пречка или подробност, която да спре или забави работата по пускането на L. I. Y. S на пазара. Малко или много ситуацията подпомогна и забърза идеята от креативна гледна точка.Относно пренасищането на пазара, не е имало притеснение, по-скоро интерес какво можем да постигнем. Все пак ако не опитаме не бихме могли да знаем, а и идеи и творци в изобилие винаги е имало и ще продължава да има (и това го прави още по-хубаво) и моментът никога не би бил ‘перфектен' за пускането на нещо ново и малко по-различно. За момента се радваме на внимание и сме щастливи от всеки доволен клиент, което за нас е знак, че сме оценени и има хора, които ни подкрепят.

За кого са предназначени бижутата, които предлагате – възрастово, по интереси, ... и какви са основно клиентите на L.I.Y.S?

Бижутата ни са предназначени за всеки, който се припознава в тях. Не бихме могли да сложим рамка на клиентите си в определени параметри. До момента се радваме на голям интерес от нежния пол, а отзивите и обратната връзка, която получаваме са главно от млади момичета и жени. Но това по никакъв начин не означава, че бижутата ни са предназначени само за определена група и възрастова категория. Радваме се на интерес както от по-малки момиченца, така и от по-възрастни жени и техните половинки, които искат да ги зарадват с и без повод (а ние съответно помагаме с избора и посланието).

 

Какво е посланието, което бижутата на L.I.Y.S носят?

За нас е важно да запазим естественото и да приемаме нащата такива, каквито са. Поради тази причина цветята в бижутата ни са напълно неподправени и запазени във възможно най-естествен вид и форма. По този начин ние насочваме вниманието върху важността на това да ценим неподправеността и истинското, не само в бижутата, но и в хората. Бихме искали нещата, които правим да внасят радост и любов (към себе си и околните) и да сближават.

Има ли крайна цел, до която бихте искали да доведете L.I.Y.S, посока, в която искате да я доразвиете?

За момента нямаме определена точка в развитието, която да виждаме като крайна цел и дестинация. Стремим се постоянно да се развиваме и да научаваме нови неща за клиентите си и ще продължаваме да го правим за вбъдеще. Целта ни е да не спираме да се развивиаме и подобряваме.

 За финал, може ли да опишете какво е L.I.Y.S с три думи?

 Вдъхновение, Нежност, Неподправеност.