23
Чет, Май
2 Нови статии

"Мъжът от влака в 6:20" на Дейвид Балдачи

Ревю на книга
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Последният криминален роман на Балдачи "Мъжът от влака в 6:20" (ИК Обсидиан) ни потапя в света на богатите, където алчността и стремежа към власт и финансов контрол са водещи. Травис Дайвин е бивш рейнджър, оцелял в редица военни операции, който решава да промени рязко посоката и фронта на реализация, прехвърляйки се в света на финансите, който обаче се оказва далеч не по-малко опасен.

Всеки ден героят на Балдачи се качва на влака точно в 6:20, за да отиде на работа в Манхатан, докато един случаен ден не се оказва въвлечен в разкриваното на убийство на своя колежка, а след него картите на престъпленията падат една по една, довеждайки Травис до отговори на основните, залегнали в книгата въпроси: На кого може да има доверие и срещу кого воюва?

 


Дейвид Балдачи е съвременен писател, сценарист и юрист, известен със своите бестселъри в жанра трилър. Още с излизането на първата си книга през 1996г. "Абсолютна власт" Балдачи превзема литературния свят и придобива световна известност. Година след излизане й, филмовото студио "Columbia picture" придобива правата за неговото екранициране, а режисьор и актьор в него е световноизвестният Клинт Истууд.

Дейвид Балдачи до момента има над 30 издадени романа, преведени на повече от 45 езика, които се продават в повече от 100 държави по света. В България книгите му са едни от най-търсените и продавани сред читателите на криминалетата и трилърите.