25
Вт, Юни
0 Нови статии

"Светлината, която носим" от Мишел Обама

Ревю на книга
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

"Светлината, която носим" (изд. Софтпрес) е вдъхновяващо и завладяващо продължение на "Моята история" , биографична книга на бившата първа дама на САЩ - Мишел Обама.

Книгата разкрива практични съвети за живота, семейството, различността и дискриминацията, приятелството и любовта. Открита и директна, Мишел Обама говори за най-големите трудности и в личен, и в професионален план и как се е научила да се чувства комфортно в присъстието на страха. Обама споделя, че истинската устойчивост зависи единствено от нас, а не от външни фактори и чак когато го осъзнаем, ще успеем да открием и изразим вътрешната си сила и увереност. Вътрешната светлина е тази, която стои в основата на всеки личен и професионален успех. Познаването й, ни прави по-уверени и смели, споделя Мишел Обама.


"Страхът ни съпътства почти всеки път, когато влезем в досег с непознатото, всеки пък, когато навлезем в нова територия"


"Понякога трябва да се вгледаме в малкото, за да видим голямото", казва Обама. С течение на времето и трудностите по пътя, бившата първа дама на САЩ заявява, че понякога, за да се справим с голямото по пътя си, първо умишлено трябва да започнем от по-малкото. Според нея малките начинания помагат да запазим щастието си и да го опазим от опасността да бъде погълнато от големите стремежи.


Да пестим енергията си и да бъдем балансирани, това ни съветва от страниците на книгата. Психическото и физическо здраве са лостовете, върху които се движим през целия си живот и изгубването на личното равновесие рефлектира върху крайния резултат.


"Да се целиш високо, означава да се научиш да държиш отровата навън, а силата вътре. Означава да използваш разумно енергията си и да запазиш яснота на убежденията си"


В "Светлината, която носим" Мишел Обама отваря широко вратите към личния си свят и в най-трудните етапи от живота си. Дъщеря, майка, партньор и съпруга, бившата първа дама на САЩ говори за сблъсъка с дискриминацията, чувството за различност, породено от цвета на кожата и усещането, че си невидим. Пътят към себеопознаването е дълъг и стръмен, но опирайки се на личния пример Мишел Обама, умело насърчава читателите да работят осъзнато и смело към преоткриване на силата, която е заложена във всеки един.


"Никой не може да те уязви, ако си благосклонен към себе си"