25
Вт, Юни
0 Нови статии

„Великата суета“, Борис Априлов

Ревю на книга
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

„нищо няма да остане – нищо от никого, поне да се наживеем“

 

„Великата суета“ на писателя Борис Априлов е нетипична разходка из вътрешния свят на Човека. Това е книга с нестандартна дълбочина на посланието и отличаващ се почерк. „Великата суета“ е произведение за заложените лични страхове и комплекси, за непреодолимата и/или предизвикана самота и разбира се, ... това е история за потърсеното не на време щастие.

Писателят отвежда главния герой неприлично дълбоко към корените му, за да му покаже посоката, в която върви и да го принуди да се вгледа в себе си и да пребори същността си. Ставаме свидетели на една философска игра с действието, развиващо се на границата между реалното и въображаемото. Така майсторски, писателят успява да разходи читателя в посока към разкриване на естественато и истинско лице на човека.

Бих определила „Великата суета“ на Борис Априлов като дълбока лична изповед, завладяващ вътрешен монолог . Писателят овкусява текстовете с разнообразни съставки – емоции, разкривайки пред читателя основата, от която е изграден човешкия образ. А именно стремежът към постоянно търсене и (пре)задоволяване на еднократните копнежи и издигане на СвръхЕгото в култ.

 „Великата суета“ е прекрасен (авто)портрет на твореца и многоликостта му, изразена и пресъздадена чрез  произведения му. Но това не е всичко. Вглеждайки се по-надълбоко в  редовете на книгата, ще откриете как Борис Априлов преплита още една вечна тема в сюжетната линия – тази за личните страхове и амбиции.

„Великата суета“ е безкрайно нетипичен разказ за изгубения човек и нарушеното вътрешно равновесие.  В какво се състои смисълът на живота? Парите, славата или любовта трябва да контролират дните ни? Трябва ли да поставяме другия над себе си и своите нужди и желания?... Повярвайте, много скрити отговори ще намерите, ако четете внимателно нестандартния разказ на Борис Априлов. „Великата суета“ ще опресни погледа ви и ще избистри ума ви, така че препоръчвам ви да направите това философско пътешествие.

„Самотата е измислица, просто не съществува, повечето от неприятностите си ги измайсторяваме сами“

 

Използвайте КОД MODARTS и купете книгата директно оттук: