31
Сря, Май

Най-четени

Grid List

Представяме ви трите най-нови книги за месец април,  които определено ще грабнат вниманието ви.

Представяме ви четирите най-нови заглавия, излезли само преди броени дни на изд. Сиела, изд. Колибри и изд. ЕРА, с абсолютно различна тематика и настроение едно от друго. Изберете вашата книга.

През първата половина на месец октомври представяме на вашето внимание 3 книги, 3 различни пленяващи истории, които ще завладеят.

"Любовта на музата" на Ангелина Ангелова представлява красива симфония, изразяваща любовта към изкуството, към близките и към самия себе си.

Последната книга на италианския писател Марко Балцано отново преобръща из основи редица човешки съдби, изрисувайки ги с майсторски замах и безпощадна откровеност.

Фредерик Бегбеде отново превзе литературната сцена, този път с последната си книга "Бараж срещу Атлантика" (изд. Колибри) и дълбоките си лирични излияния за смисъла на живота, интимността, любовта и непресекващото търсене на творчески порив.

Френско-британската писателка Татяна дьо Роне ни връща повече от осемдесет години назад във времето, за да съпреживеем едно историческо събитие, белязало живота на десетки хиляди хора, със силен емоционален и морален отзвук, а именно масовия арест на евреи, състоял се на известния закрит стадион в Париж, "Велдром д'Ивер" (Зимният колодрум).

"Оставам тук"  е голям откъм емоции роман, засягащ темите на днешния ден - миграция, злоупотреби с власт, етнически конфликти.

Последният криминален роман на Балдачи "Мъжът от влака в 6:20" (ИК Обсидиан) ни потапя в света на богатите, където алчността и стремежа към власт и финансов контрол са водещи. Травис Дайвин е бивш рейнджър, оцелял в редица военни операции, който решава да промени рязко посоката и фронта на реализация, прехвърляйки се в света на финансите, който обаче се оказва далеч не по-малко опасен.

Перуанският писател Хорхе Марио Педро Варгас Льоса (роден 28 март 1936г., Арекипа, Перу) е сред най-значимите писатели в съвременната литература на Латинска Америка, като името му се нарежда редом с това на Габриел Гарсия Маркес, Хулио Кортасар и Карлос Фуентес.

Със своя първи дебютен роман "Жива" Ина Ясипова се нареди сред най-продаваните автори за отминалата 2022г. Вижте какво авторката сподели за читателите ни броени дни преди излизането на втория й роман "Посветена":

На 5 януари 1932г. в Алесандрия, Италия, се ражда прочутия италиански писател и философ Умберто Еко. Той е сред най големите умове на ХХ век, автор на произведения с милионни тиражи , както и на научни трудове , включени в програмите на редица висши учебни заведения.

На днешната дата 16 декември през 1775г. в Стивънсън, Великобритания се ражда известната английска писателка представителка на романтичната епоха Джейн Остин.

На 22 юни 1898г. в Оснабрюк, Северна Германия, в работническо семейство се ражда Ерих Паул Ремарк (в литературната си дейност използва псевдонима Ерих Мария Ремарк – Мария е фамилното име на майка му). Автор е на едни от най-известните романи на антивоенна тематика.

Валентина Антонов е журналист с дългогодидишен опит и автор на "90 хроники за щастие". Това е книга за личните битки, страхове и избори, за силата да се изправиш срещу себе си и да преодолееш собствените си обсесии.

Advertisement