20
Съб, Юли

Време за Витамин Е - да нахраним кожата!

Дух и Тяло
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Витамин Е представлява мастно разтворим витамин и основен хранителен елемент с редица противовъзпалителни свойства. Той подпомага за правилното функциониране на имунната система, общия вид на кожата и това го прави предпочитана съставка, както в съвременната козметика, така и в хранителните продукти и добавки, които приемаме. Витамин Е е антиоксидант , идеално средство за борба с уврежданията, нанесени върху кожата от околната среда. Препоръчителна е употребата му за намаляване симптомите на атопичен дерматит, като средство за борба с образуването на кръвни съсиреци и разбира се средство за намаляване признаците на стареене на кожата. 

Намираме се на прага на лятото и излагането на силното слънце, както огромно удоволствие и радост, носи със себе си и увреждане структурата на кожата и появата на тъмни петна. UV лъчите доказано намаляват нивата на витамин Е , така че именно през пролетно-летния сезон е особено важно да си го набавяме допълнително. 

В кои храни се съдържа Витамин Е? 

Ако сте от тези, които не обичат да използват преработени продукти и добавки, а искат да си набавят необходимата доза витамини и минерали директно от храната, то тези храни са точно за теб. Витамин Е се съдържа в храни като: броколи, спанак, морски дарове, растителни масла - слънчогледово, пшенично, шафраново, в ядки като лешници, слънчогледови семки и т.н. Естественият витамин Е разбира се е в пъти по-добър и препоръчителен от синтетичния.  Дерматолози посочват, че комбинирането му с витамин С дава най-добри и видими резултати и засилва действието.  

Природата е дар, който предлага всичко необходимо за здравето ни. Забързаният ритъм на живеене, мръсният въздух, който дишаме, стреса, недоспиването, липсата на правилно селектиране на храната, медикаментите, които приемаме и т.н. съвсем  логично води до преждевременно състаряване на кожата и организма. Благодарение на съвременните методи, добавки и козметични средства, имаме възможност без капка оправдания да храним и зареждаме тялото си с всичко необходимо му, така че то да може да функционира правилно и да ни служи вярно. 

 

Замислете се как избирате продуктите, които използвате - изцяло повлияни от маркетингови трикове, реклама, цена.... или след внимателно проучване на съставките, преработката и чистота на дадения продукт? Всичко, което поднасяме на тялото си, без значение дали е храна, хранителна добавка, козметика, трябва да е резултат от рационален и осъзнат избор, за да сме здрави и в да се чувстваме добре. Много от проблемите, които възникват в тялото ни са в следствие именно от неправилните решения, които сме вземали във времето по отношение на горивото, което даваме на организма си, така че екипа на МодАртс ви призовава вземайте осъзнати решения, и обръщайте поглед към корените и богатствата, които природата ни дава и то напълно безплатно.