23
Чет, Май

Деница Андонова за шоколада като "страст, енергия и любов"

Кулинарни пътешествия
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Деница Андонова превръща страстта си към шоколада в своя професия.  Потопена изцяло в света на сладкото изкушение, тя  изработва ръчно  различни видове пралини , бонбони,шоколади и много други шоколадови и сладки изделия и то с невероятна визия. Деница, създава не просто продукт за ядене, а изкуство, което да задоволи всяко едно сетиво.  


Вижте какво още сподели...

Кога се появи страстта ти към шоколада и кога започна да се занимаваш професионално с обработването му?
- През 2018г. започнах да се занимавам професионално с шоколад, като много преди това вече се бях влюбила в него.  Интересен факт, е че преди да навърша 1 година прабаба ми ме е захранила с това греховно изкушение. От малка винаги съм харесвала сладкарството и съм приготвяла всякакви сладки изделия, за радост на моите близки. Още си пазя първата детска книжка за сладкарство с рецепти, накапана с какао, шоколад... Творческо произведение и много скъп спомен.


С какви материали работиш и има ли нещо специално, което влагаш в направата на шоколадовите изкушения?
- Работя с най-висококачествени материали, с белгийски шоколад. Изработвам шоколадови пралини, бонбони, шоколади, торти  и много други изделия. Съобразявам се с вкусовете и предпочитания на клиентите, като изработвам и веган серия.  Бонбоните, които правя, а и не само, са изцяло персонални - от дизайна, до видовете пълнежи и понякога кутии. Нямат дубликат, уникални са сами по себе си и не могат хората да ги намерят в магазинната мрежа.

 


До колко важни са детайлите при изработката на шоколадовите произведения и какво различно от шоколада от магазина даваш на клиента?
- Всеки един бонбон го изрисувам или изписвам по отделно, тъй като детайлите за мен, в  света на шоколада са много важни. Шоколадът сам по себе си  трябва да се темперира, за да може да се работи добре с него и да бъде устойчив.  А това, което получават клиентите ми не е просто „бонбон", това е малка част от сърцето ми, която аз влагам всеки път, когато работя. Страст...енергия...любов!  

 


Къде и как могат да те намерят хората?
- Пандемията не подмина и нашия бизнес и се наложи да затворим нашето прекрасно ателие, намиращо се в центъра на град Пловдив. Към момента работя от вкъщи, с доставки навсякъде, докато не отмине тази ситуация.

 

Ако сте любопитни да опитате от чудесата на Деница, посетете страницата във facebook - Chocolateria D Шоколатиерско ателие, за да си изберете и свържете с нея.