25
Вт, Юни

Политика за Поверителност

Интернет сайт с адрес: http:www.modarts.eu се притежава и управлява от „"МодАртс" ЕООД , (наричано по-долу Администратор), в съответствие с разпоредбите на Закона за защита на личните данни, Регламент 2016/679 на Съвета и ЕП и свързаната правна уредба.

Настоящата Политика за поверителност има за цел да Ви информира за начина, по който се обработват Вашите лични данни, както и за Вашите права. „"МодАртс" ЕООД “запазва правото си да променя Политиката за поверителност по всяко време, за което ще Ви информира по подходящ начин.

„"МодАртс" ЕООД “не обработва лични данни на лица под 18 години, без съгласието на техните родители или законни

представители. В случай, че сте лице на възраст под 18 години, моля да не ползвате този сайт.

„"МодАртс" ЕООД се стреми да Ви предостави достъпна и полезна информация на сайта. Чрез обработката на Вашите лични данни и при спазване на тяхната поверителност, ние подготвяме съдържание, което би могло да съответства на Вашите потребителски предпочитания. "МодАртс" ЕООД използва личните Ви данни единствено за целите, за които са събрани – да се свърже с Вас и да отговори на конкретните Ви запитвания или да ви предоставя актуална информация.

Сигурността на сайта се постига чрез технически и организационни мерки срещу загуба, унищожаване, проникване, изменение или разпространение на Вашите данни от неоторизирани лица.

 

Лични данни, които обработваме

За да използвате този сайт не се изисква да се регистрирате или да предоставяте лична информация. Събираме от Вас лична информация само когато ни я предоставите доброволно – например при попълване на формата за контакт на сайта. Личната информация може да включва данните Ви за контакт, като например име, телефонен номер, адрес на електронна поща и др.

Начините за събиране на лична информация, които Администратора използва са както следва:

– форма за контакт, чрез която се обслужват Вашите запитвания направени на този сайт;

– електронна поща.

Администраторът използва данните Ви само за целите, за които се събират. При обработката на Вашите запитвания и когато използвате услугите на нашият сайт, ние понякога използваме подизпълнители, които получават само необходимите за случая данни.

Предоставените от Вас данни се използват за следните цели:

– за идентификация на Вашите запитвания, подадени чрез формата за контакт или друг онлайн канал за обслужване на клиенти;

На интернет сайта на Администратора се публикуват съобщения за игри, промоции, анкети и кампании, в които имате право да участвате, както и препратки към такива активности (например във Facebook). Администраторът използва предоставената от Вас информация само в случаите, които сте се съгласили да участвате в тези активности, за да осъществим контакт с Вас.

Събраната информация се обработва от Администраторът единствено с цел предоставяне на избрани от Вас услуги и осъществяване на връзка с Вас. След постигане на целта, за която сме събрали Вашите лични данни, ние се задължаваме незабавно да ги унищожим, освен в случаите, в които е налице друг определен от закона срок за тяхното съхранение.

Вашите права

В случай, че сте предоставили Ваши лични данни на Администратора чрез този сайт, Вие разполагате със следните възможности по всяко време:

– право на достъп до личните Ви данни, обработвани от Администратора;

– право да искате извършването на подходящо коригиране, заличаване или блокиране на личните Ви данни и правото да възразявате по всяко време срещу обработването на личните Ви данни, когато има законни основания за това;

– право да откажете обработване на личните Ви данни за целите на получаване на актуални новини и информационни услуги и други маркетингови комуникации и др.;

– право на жалба до Комисия за защита на личните данни, ако считате че са нарушени Вашите права за защита на данните.

В случай, че желаете да упражните правото си на достъп, коригиране или отказ от получаване на инфо бюлетин и други маркетингови комуникации, може да се свържете с нас чрез изпращане на електронно съобщение на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Употреба на „бисквитки“ (Cookies)

Когато посещавате нашата интернет страница, ние събираме обобщена информация за Вас чрез използване на бисквитки. Бисквитките (Cookies) са малки файлове с информация, които се запазват във Вашият интернет браузър или твърд диск при посещение на сайта. Бисквитките позволяват на Администратора да подобрява сайта, така че той да съдържа максимално полезна информация за Вас, когато го посещавате. При този процес не се съхраняват никакви лични данни, т.е. чрез бисквитките на сайта Администратора не Ви идентифицира като

личност.

Повечето интернет браузъри позволяват контрол на употребата на бисквитки. Въпреки това, някои бисквитки са запазени при отварянето на сайта без ние да сме имали възможност да поискаме Вашето съгласие. За запаметяването на другите бисквитки ще бъде необходимо Вашето съгласие.

Сайтът на „МодАртс" ЕООД  използва следните бисквитки:

Ние и нашите доставчици на услуги можем да използваме следните видове бисквитки:

  1. Задължителни (essential cookies) бисквитки

Те са необходими, за нормалното предоставяне на услугите ни – например за да установим самоличността Ви като потребител на услугите ни, за запазване на част от кода на сайта и други релевантни цели.

Без тях няма да можем да Ви разпознаем, а оттам и Вие няма да имате достъп до нашите услуги. Те ни помагат да изпълняваме нашите Общи условия и да поддържаме сигурността на нашите услуги.

Често задължителните бисквитки са постоянни. Те се използват, за да Ви позволим да преминавате от една в друга страница на сайта ни, без да е нужно отново да въвеждате информация – практика, известна като „single

sign-on“.

За използването на тези бисквитки не се изисква Вашето съгласие – то се подразбира от самият факт на използване на сайтовете ни.

  1. Бисквитки за ефективност и функционалност (Performance and functionality cookies)

Тези бисквитки не са задължителни за достъпване и използване на уеб сайта, но ни позволяват да персонализираме Вашето онлайн преживяване, докато ползвате нашите интернет страници. Чрез тях запомняме Вашите предпочитания, за да не е нужно всеки път да въвеждате информация, която вече сте предоставили, например, когато въвеждате данните си за достъп до нашите услуги.

С тях събираме и информация за начина, по който нашите потребители използват услугите ни, така че да можем да подобрим нашия сайт и услуги и да извършваме пазарни проучвания. (например: информация за популярни страници, навици на гледане, брой на кликовете, брой на споделянията, харесвания за дадена статия, последни посетени страници, гласуването при коментарите). Ако решите да изтриете тези бисквитки, е възможно да разполагате с ограничена функционалност на нашите услуги.

  1. Рекламни бисквитки

Тези бисквитки използват информация за начина, по който използвате нашия сайт – страниците, които посещавате или начина, по който реагирате на реклами, за да Ви предоставим реклами, които са съобразени с Вашите предпочитания – както на нашия сайт, така и извън него.

Чрез рекламните бисквитки се реализира и „реклама, базирана на интересите“. Отчита се какви и колко реклами сте видели, какви действия сте предприели спрямо рекламите.

Много от тези видове бисквитки принадлежат на трети страни – наши доставчици на услуги. За рекламодатели, които са трети страни, вижте повече информация по-долу.

Как използваме рекламните бисквитки?

Използваме тези бисквитки, за да подбираме и сервираме най-подходящи за Вашите интереси реклами и персонализирани препоръки.

Ние (и упълномощени трети страни) можем да използваме неперсонализирана информация както от постоянните, така и от сесийните бисквитки за статистически цели, както следва:

– за да определим кои са най-популярните части на нашия сайт.

– за да наблюдаваме употребата на нашите Услуги и нашия сайт (честота и време).

– за да предоставяме анонимна информация на трети страни, така че към Вас да бъде насочвана по-подходяща реклама.

– за да следим успеха на дадени продукти.

– за да определяме колко често Вие и други потребители посещавате нашия сайт

– за да провеждаме анкети, така че да подобрим взаимодействието Ви с нашия сайт и с нас като цяло.

  1. Бисквитки на трети страни – използваме и някои бисквитки на трети страни като част от нашите услуги.

Тези бисквитки се управляват от съответните сайтове и не се контролират от нас. По-долу са изброени бисквитките на трети страни, които използваме, някои от които могат да бъдат изключени с помощта на общите настройки на Вашия браузър. За други е необходимо да посетите съответните сайтове и да следвате осигурените инструкции.

Google Analytics – инструмент за събиране на информация за Вашето поведение, за целите на измерването на нашия сайт - генерираме статистика за трафика на сайта и източниците на трафик, както и за конвертиране на мерките и продажбите.

За повече информация вижте тук: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookieusage

Правилата за поверителност и условията на Google, включително и Google Analytics, може да намерите

тук: https://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=bg

DoubleClick for Publishers – банер система за управление на реклама. Тъй като повечето ни услуги са безплатни, ние сервираме реклами за да можем да издържаме дейността си във Ваша полза. Това е услуга, която използваме за сервиране на реклами по нашия сайт.

Facebook – социалната мрежа представя редица допълнителни услуги – измерване на действията на посетителите на сайта ни; избор, доставка и измерване сервирането на реклами в мрежата; избор, доставка и измерване сервирането на съдържание в мрежата; персонализиране на потребителите, на база тяхното поведение, за рекламни цели Facebook не предоставя детайлна информация за използваните от тях бисквитки.

За повече информация вижте тук: https://www.facebook.com/policies/cookies/

и тук: https://www.facebook.com/about/basics

Социални мрежи

Достъпът Ви до социалните мрежи предвижда отделна регистрация и приемане на общите условия на тези сайтове. "МодАртс" ЕООД не отговаря за защитата на личните Ви при приемането на общите условия на такъв род

социални мрежи. Моля да се запознаете подробно с общите условия на тези сайтове.

Приставки (Plugins)

Сайтът използва Социални приставки (Social Plugins), които представляват софтуерни компоненти прибавящи

допълнителни възможности към Вашия интернет браузър, при съгласие с техните условия и регистрация. Ниефизползваме следните Приставки:

– Facebook – https://developers.facebook.com/products/social-plugins

– Tweeter – https://dev.twitter.com/web/overview

– Pinterest – https://policy.pinterest.com/en

– Viber– https://www.viber.com/terms/viber-privacy-policy

Контакти за въпроси

В случай, че имате въпроси относно начина, по който обработваме личните Ви данни или свързани въпроси,_моля свържете се с нас на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ModART е онлайн платформа, в която:

  • ще намерите многообразие от теми в областта на литературата – предложения за четене в свободното време;
  • ще разгледаме модата и модните тенденции, за да разберем, как те се превърнаха в основен белег за идентичност и как се посрещат и отговарят на съвременните нужди и вкусове на потребителя;
  • ще включим машината за времето, за да ви отведем на интересни, вдъхновяващи места и да се потопите във любими вкусове, аромати т.н.;
  • ще „стъпим“ на сцената, за да ви препоръчаме интересни театрални постановки, филми;
  • ще се опитаме да разгадаем теорията на успеха, от най-добрите в своя бранш личности, за да разберем каква е цената, която се заплаща за достигане до крайната цел и какво е нужно;
  • ще ви предложим различни варианти за поддържане на духа и тялото;
  • ще ви предоставим авторски материали за нещата около нас, които считаме, че имат определена социално отражение и не трябва да си затваряме очите за тях, а напротив – да говорим.

 

Общи условия

ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА УСЛУГИТЕ НА MODARTS.EU

"МодАртс" ЕООД е търговско дружество, регистрирано в Търговския регистър към Агенция по вписванията с ЕИК 206095181 , тел.: +359885570375 електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., интернет страница: http://www.modarts.eu/

Дружеството притежава и управлява медийният сайт: modarts.eu.

Настоящите УСЛОВИЯ уреждат взаимоотношенията между "МодАртс" ЕООД (наричан по-долу МодАртс) от една страна и потребителите на Интернет сайта на modarts.eu.

В случай, че разглеждате и използвате предлаганите на този сайт услуги и информация, Вие се съгласявате с настоящите Общи условия условия за използване на услугите на  modarts.eu, с Политиката за защита на личните данни и Политиката за бисквитките потвърждавате, че ги приемате.

І. УСЛОВИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ

  1. МодАртс предоставя на ПОТРЕБИТЕЛИТЕ следните свои услуги: достъп до информация и бази данни през интернет и/или мобилни оператори, безплатни обяви, дискусионни клубове, обяви, публикуване на прес съобщения и рекламни карета, използване на система за пазаруване в интернет, достъп до публични интернет точки, електронна и мобилна търговия , директна публикация на рекламни форми, наричани за краткост УСЛУГИТЕ.
  2. МодАртс предоставя УСЛУГИТЕ при следните УСЛОВИЯ:

2.1. Съдържанието и Условията на този сайт може да бъдат променяни по всяко време, могат да бъдат актуализирани по всяко време без специално уведомяване на ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. МодАртс не носи отговорност, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ не е прочел последния вариант на настоящите УСЛОВИЯ. Последен вариант на УСЛОВИЯТА може да се види по всяко време на адрес: Общи условия условия на МодАртс.

2.2. При използване УСЛУГИТЕ на МодАртс потребителят се задължава да спазва настоящите УСЛОВИЯ, както и всички други условия, поставени от законодателството на Република България и международното законодателство, дори и да не са упоменати в настоящите УСЛОВИЯ.

2.3 Този уебсайт съдържа материали и информация, които са изготвени от МодАртс,освен случаите, в които под материалите не е посочен друг източник или автор. Тези материали и информация включват, но не се ограничават само до съдържание, дизайн, оформление, графика, външен вид,текст, послания. Възпроизвеждането е забранено, освен при спазване на разпоредбите на Закона за авторското право и сродните му права.

2.4. Всички запазени на този уебсайт търговски марки или други права на интелектуална собственост, които не са собственост на сайта, се признават за собственост на съответните им притежатели.

2.5 Този сайт може да предоставя и включва  връзки към други сайтове. Тези връзки се предоставят единствено за удобство на потребителите на този сайт, за да получат допълнителна инхформация, която може да представлява интерес за тях. МодАртс не носи отговорност за съдържанието на връзките с другите сайтове.

  1. Авторски права.

Авторско съдържание в сайта на "МодАртс" ЕООД

3.1. Всички изображения, картинки, текстове, документи, бази данни, компютърни програми и друга информация, генерирани от екипа на "МодАртс" ЕООД, са собственост на "МодАртс" ЕООД и съответно се ползват със закрилата на Закона за авторското право и сродните му права и всички международни актове в сила за Република България, както и релевантните актове на Европейския съюз (освен ако друго не е изрично указано на съответния сайт за конкретния случай).

3.2. Всички елементи на съдържанието на сайта на "МодАртс" ЕООД   (дизайн, лого, текст, снимки, рисунки, графики и друга информация или елементи), са собственост на "МодАртс" ЕООД и са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

 Забранява се копирането, разпространението и ползването на всички елементи, материали притежание на "МодАртс" ЕООД, както и публичен показ на частот съдържанието или цялото съдържание, без изричното писмено съгласие от притежателите им.

Всяко неразрешено ползване на modarts.eu ще се преследва по предвидения от закона ред.

Допуска се публикуване на текстови материали само след изричното писмено съгласие на "МодАртс" ЕООД и чрез посочване на източника и добавяне на линк modarts.eu.

3.5. Всяко възпроизвеждане, разпространение, промяна, публичен показ и други подобни или свързани действия на част или цялото съдържание на уебсайт от групата на „МодАртс" ЕООД, различно от посоченото по-горе, е забранено и се преследва по предвидения от закона ред, освен ако е налице изрично съгласие на „МодАртс" ЕООД за съответния вид използване. Всяко лице, което не съобразява своето поведение с посочените по-горе изисквания, носи гражданскоправна, административна и/или наказателна отговорност за своите действия и/или бездействие.

  1. Съдържание предоставено от трети страни.

4.1. " МодАртс" ЕООД е разпространител (и не е издател) на съдържание предоставяно от трети страни и потребители. Всякакви мнения, съвети, становища, услуги, оферти или друга информация или съдържание, изразено или предоставено от трети страни, включително информациони доставчици или потребители на МодАртс" ЕООД, са тези на съответните автори (и) или дистрибутор (и), а не на МодАртс" ЕООД. „МодАртс" ЕООД, нито какъвто и да е доставчик на информация не гарантира за точността, пълнотата или полезността на съдържанието, нито пригодността му за определена цел.

4.2. В много случаи, съдържанието, което е на разположение на сайта на "МодАртс" ЕООД " представлява становищата и преценките на съответния потребител или доставчик на информация, не по договор с " МодАртс" ЕООД " „МодАртс" ЕООД нито подкрепя, нито е отговорно за точността и надеждността, на което и да е становище, консултативна помощ или изявлението направено в сайта на " МодАртс" ЕООД от трета страна. При никакви обстоятелства " МодАртс" ЕООД не носи отговорност за вредите, причинени от вашето ползване или разчитане на информацията, получена чрез сайта на " МодАртс" ЕООД. "МодАртс" ЕООД " не носи отговорност за действия или бездействие от ваша страна въз основа на информацията, която е представена на сайта на " МодАртс" ЕООД. Ваша отговорност е да се оцени точността, пълнотата или полезността на информацията, мнение, съвет или друго съдържание достъпни чрез сайта на " МодАртс" ЕООД. Моля да потърсите съвет от специалисти, в зависимост от случая, по отношение на оценката на всяка конкретна информация, мнение, съвет или друго съдържание.

ІV. ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ.

  1. "МодАртс" ЕООД е администратор на лични данни по смисъла на приложимото законодателство в областта на защитата на личните данни.
  2. Кои са личните данни, които обработваме в рамките на своята дейност във връзка със Сайта www.modarts.eu, за какви цели и на какви основания извършваме това обработване е описано подробно в Политиката за защита на личните данни, която предоставя и допълнителна информация и съдействие в тази връзка.
  3. МодАртс се задължава да не разкрива никаква лична информация за ПОТРЕБИТЕЛИТЕ и да не предоставя такава информация на трети лица - държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен когато:

а) е получил изричното съгласие на Потребителя при регистрацията или в по-късен момент;

б) информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация при спазване на законово установените процедури;

в)други посочени в закона случаи.

  1. Приемайки настоящите Условия ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, които са регистрирали потребителско име ID, парола и електронен пощенски адрес изрично се съгласяват предоставените от тях ЛИЧНИ ДАННИ да бъдат обработвани от modarts.eu по електронен път- в случай на поискана доставка на стока или услуга и при необходимост от помощ от служител на modarts.eu
  2. Всички доброволно предоставени от ПОТРЕБИТЕЛЯ ДАННИ и други ДАННИ, които го идентифицират в процеса на ползване на УСЛУГИТЕ се съхраняват, обработват и използват от modarts.eu за целите и по начина, описани в Политиката за защита на личните данни.
  3. Modarts.eu изрично уведомява ПОТРЕБИТЕЛЯ, че няма лица, които могат да получават ЛИЧНИ ДАННИ на ПОТРЕБИТЕЛЯ с рекламни цели, без съгласие на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
  4. Съдържанието на сайта и промените в него се определят изцяло по преценка на МодАртс.

МодАртс има право да публикува информационни материали и търговски съобщения на сайта, включително и материали и търговски съобщения на трети лица.

  1. МодАртс не носи отговорност:

2.1. за невъзможност за достъп до Интернет сайта или нарушено функциониране на сайта, включително и по технически причини, в резултат на тестове на техническите ресурси и софтуера, връзки, мрежи и други, както и всяка друга проверка или работа по сайта, насочена към подобряване или преработка на сайта и/или неговото съдържание и/или подобряване или оптимизиране на предоставяните услуги;

2.2. за функционирането на интернет мрежата и нейната свързаност с крайните устройства на потребителите и участниците;

2.3. за евентуално наличие на "вируси" или други вредоносни последици от използването на сайта;

2.4. за злонамерени действия на потребител, участник или трето лице;

2.5. за други обстоятелства, намиращи се извън контрола на МодАртс - случаи на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в глобалната мрежа Интернет. Извън контрола на МодАртс е и всяко действие или бездействие на потребител или трето лице, нерегламентиран достъп или интервенция на трети лица във функционирането на информационната система или сървъра, неналичност или неправилно функциониране на интернет свързаност или каквато и да е друга причина, водеща до влошено качество или невъзможност сайтовете да се ползват необезпокоявано включително, но не само, поради неправилно боравене с техника и оборудване от страна на потребител или трето лице, неизпълнение на задължение на трето лице или на потребител във връзка с ползването на сайта, форсмажорно обстоятелство и др.п.

2.6. за вреди, причинени на софтуера, хардуера или съоръженията на потребителя, или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните услуги на сайта.

  1. МодАртс не носи отговорност спрямо участниците и потребителите на сайта за претърпени вреди и пропуснати ползи, настъпили вследствие на:

3.1. прекратяване, спиране, ограничаване на достъпа или изменение на сайта или ресурсите или услугите на сайта, или вследствие изтриване, изменение или ограничаване на услугите.

3.2. изтриването, модифицирането, загубването, недостоверността, неточността или непълнотата на съобщения, материали или информация, пренасяни, използвани, записвани или станали достъпни чрез http://www.modarts.eu/

VІІІ. ДРУГИ

  1. МодАртс има право да променя технологията и дизайна на предоставяните УСЛУГИ без предварително известяване.
  2. Относно съдържанието на всички реклами, фигуриращи в сайта на МодАртс, както и за запазените търговски марки, които те касаят, отговорност носят единствено рекламодателите.
  3. Предвид международния характер на мрежата Интернет и че МодАртс е свързан с тази мрежа, МодАртс не гарантира, че потокът информация към и от МодАртс няма да бъде следен и записван от трети страни, освен в случаите, в които се използва SSL (криптирана връзка), при която защитата на връзката се осъществява, съгласно международния SSL сертификат.
  4. ПОТРЕБИТЕЛЯТ носи отговорност в случай на нарушаване на настоящите Общи условия и каквото и да е нарушаване на приложимото законодателство при използването на сайта и неговото съдържание и е длъжен да обезщети Дружеството за всички вреди - претърпени загуби и пропуснати ползи, резултат на нарушението, включително за платени имуществени санкции, адвокатски възнаграждения и други разходи, вследствие на предявени искове от и/или платени обезщетения на трети лица.
  5. В случай, че някоя от клаузите по настоящите Общи условия се окаже недействителна, това няма да влече недействителност на настоящите Общи условия. Недействителната клауза ще бъде заместена от повелителните норми на закона или установената практика.
  6. За всички неуредени от настоящите Общи условия въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България.
  7. Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай, че съгласие не бъде постигнато, всички неразрешени спорове, породени от приложението на настоящите Общи условия, включително относно тяхното тълкуване, недействителност, изпълнение ще бъдат разрешавани от компетентния по действащото българско законодателство съд в град София.

Настоящите Общи условия са актуални към 30.05.2020 година.

 

ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ

Настоящата политика за защита на личните данни определя как „МодАртс“ ЕООД, (наричано по-долу Администратор), използва и защитава всяка информация, която предоставяте, когато използвате този уебсайт.

Администраторът се ангажира да гарантира защитата на поверителността ви. В случаите, в които е необходимо да предоставите определена информация, с която можете да бъдете идентифицирани при използването на този уебсайт, тогава можете да бъдете сигурни, че ще бъде използвана само в съответствие с тази политика за защита на личните данни.

Администраторът запазва правото си периодично да променя настоящата политика, като я актуализира. Ваш ангажимент е периодично да проверявате тази страница, за да сте сигурни, че сте доволни от извършените по нея промени.

Настоящата политика за защита на личните данни влиза в сила от 05.04.2018 год., и е съобразена с изискванията на новият европейски Регламент за защита на личните данни (EU 2016/679 – GDPR).

  1. Информацията, която се събира на този сайт е:

а) Име;

б) електронна поща

Администраторът събира и обработва личните данни на Ползвателите на Услугите предлагани на този

сайт въз основа на следното:

а) Изрично получено съгласие на Ползвателя на услугата;

б) Да отговори по-най целесъобразен начин на Ползвателите на услугите и да осъществи контакт;

  1. Администраторът следва следните принципи при обработката на личните данни на Ползвателите:

а) Законност и добросъвестност;

б) Точна определеност на целите на обработката;

в) Съотносимост с целите на обработката;

г) Точност и актуалност;

д) Съгласие на Ползвателите за обработка на данните, които представят само и единствено за техните нужди.

  1. В случаите, в които личните данни са получени от Ползвателя, за който се отнасят Администратора има право да му предоставя, след предварителна преценка за необходимостта от предоставянето с цел гарантиране на справедливо обработване на данните по отношение на физическото лице, за всеки конкретен случай, следната информация:

а) Получателите или категориите получатели, на които могат да бъдат разкрити данните;

б) Данните за задължителния или доброволния характер на предоставяне на данните и последиците от отказ за предоставянето им;

в) Информация за правото на достъп и правото на коригиране на събраните данни.

  1. Администраторът не предоставя лични данни на трети лица.
  2. Ползвателите имат право на достъп до личните данни, които се отнасят за тях, като изпратят до Администратора искане за предоставяне на достъп по електронен път. Достъп се предоставя само до данните отнасящи се за съответното физическо лице, което е изпратило искането за предоставяне на достъп.
  3. Физическото лице, за което се отнасят данните има право по всяко време да изисква от Администратора следното:

а) Потвърждение за това, дали отнасящи се до него данни се обработват, информация за целите на това обработване, за категориите данни и за получателите или категориите получатели, на които данните се разкриват;

б) Съобщение в разбираема форма, съдържащо личните данни на физическото лице, които се обработват, както и всяка налична информация за техния източник;

в) Информация за логиката на всяко автоматизирано обработване на лични данни, отнасящи се до физическото лице. Физическото лице, чиито данни се обработват има право да изисква действията по чл. 7 безплатно, най-много веднъж на всеки 12 месеца.

  1. Физическото лице, чиито данни се обработват от Администратора има право по всяко време да поиска следното:

а) Да заличи, коригира или блокира негови лични данни, обработването на които не отговаря на изискванията на Закона за защита на личните данни;

б) Да уведоми третите лица, на които са били разкрити личните му данни, за всяко заличаване, коригиране или блокиране, извършено в съответствие с горното изречение, с изключение на случаите, когато това е невъзможно или е свързано с прекомерни усилия.

  1. Исканията, отправени до Администратора съгласно настоящата политика трябва да съдържат най-малко следното:

а) Име, адрес и други данни за идентифициране на съответното физическо лице;

б) Описание на искането;

в) Предпочитана форма за предоставяне на информацията;

г) Подпис, дата на подаване на заявлението и адрес за кореспонденция.

Администраторът е ангажиран да гарантира, че информацията ви е защитена. За да предотвратим неоторизиран достъп или оповестяване, са въведени подходящи физически, електронни и управленски процедури, за да бъде защитена и осигурена информацията, която се събира онлайн.

  1. Този уебсайт може да съдържа връзки към други сайтове. След като обаче сте използвали тези връзки, при напускане на този сайт или отварянето и посещаването на друг сайт, трябва да имате предвид, че Администратора няма контрол върху тези друг уебсайтове. Поради това Вие сами носите отговорност за защитата и поверителността на каквато и да е информация, която предоставяте, докато посещавате такива сайтове. Такива връзки към сайтове не се покриват от настоящата политика за защита на личните данни.

Ваше задължение е да внимавате и да разгледате декларацията за поверителност, приложима към всеки посетен от Вас уебсайт.

  1. Администраторът не продава, разпространява или предоставя Вашата лична информация на трети лица,

освен ако няма ваше разрешение или не се изисква по силата на закон. Има право да използва Вашата лична информация, за да се свърже с Вас, да Ви изпрати промоционална информация за предлаганите от него услуги, новини и друг вид информация която смята, че бихте могли да намерите за полезна, в случай че потвърдите, че желаете това да се случи, като приемете настоящата политика за защита на личните данни.

  1. При обработването на лични данни, Администраторът се ръководи от следните принципи:

– Законосъобразност – събирането и обработване на лични данни се осъществява единствено на законно основание, така както е определено в чл.6, пар.1 от Регламент 2016/679 на Съвета на ЕС и на Европейския парламент от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/EО (Общ регламент относно защитата на данните), наричан по-долу Регламент 2016/679.

– Добросъвестност – личните данни могат да бъдат обработвани само за целта, с която същите са събрани.

– Прозрачност – Вие имате право да бъдете информиран писмено или устно, според Вашето желание за това как, кога, от кого и с каква цел личните Ви данни са били обработвани, както и да Ви бъде предоставена всяка информация по смисъла на чл. 13 и чл. 14 от Регламент 679/2016 г., както и всяка комуникация по чл. 15-22 и чл. 34 от същия.

– Ограничено събиране – включва оценка преди обработването дали и до каква степен обработката на лични данни е необходимо, за да се постигне целта, за която е предприета. Не се допуска събирането на лични данни предварително и тяхното съхраняване за потенциални бъдещи цели.

– Заличаване – лични данни, които вече не са необходими и за които няма законово изискване да се пазят, ще бъдат изтривани.

– Точност и актуалност на данните – личните данни трябва да са правилни, пълни и подлежат на актуализация.

– Поверителност и сигурност на данните – създаване на подходящи организационни и технически мерки за предотвратяване на неоторизиран достъп, нелегална обработка или разпространение, както и случайна загуба, промяна или унищожаване.

– Отчетност – проследимост и документиране на всяка обработка на личните данни.

  1. Лични данни на физически лица се обработват от Администратора само в някой от следните случаи:

а) Ако физическото лице – субект на данните е дало съгласие за обработване на личните му данни за една или повече конкретни цели;

б) Ако обработването е необходимо за изпълнението на договор, по който субектът на данните е страна, или за предприемане на стъпки по искане на субекта на данните преди сключването на договор;

в) Ако обработването е необходимо за спазването на законово задължение, което се прилага спрямо Администратора;

г) Ако обработването е необходимо, за да бъдат защитени жизненоважните интереси на субекта на данните или на друго физическо лице;

д) Ако обработването е необходимо за изпълнението на задача от обществен интерес или при

упражняването на официални правомощия, които са предоставени на Администратора;

е) Ако обработването е необходимо за целите на легитимните интереси на Администратора или на трета страна, освен когато пред такива интереси преимущество имат интересите или основните права и свободи на субекта на данните, които изискват защита на личните данни.

  1. Администраторът събира и обработва лични данни само за целите на своята търговска дейност, която включва:

а) Личните данни на клиенти – физически лица или представители на юридическите лица.

б) Лични данни на лица, съдържащи се в официални документи, притежание на дружеството и на лица, които са посочени в документи, установяващи собственост или други права върху активи на Администратора.

  1. Събирането на други категории лични данни от други категории субекти, освен посочените, се осъществява само ако е налице някое от условията на чл. 6, пар. 1 от Регламент 2016/679.
  2. При работа с данните се използват съответните софтуерни продукти за обработка. Те могат да бъдат адаптирани към специфичните нужди на Администратора.
  3. Вие имате право да получите потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас, като в такъв случай, имате право да получите достъп до данните и следната информация:

а) Целите на обработването;

б) Съответните категории лични данни, които се обработват;

в) Получателите или категориите получатели, пред които са или ще бъдат разкрити личните данни;

г) Предвидения срок, за който ще се съхраняват личните данни, а ако това е невъзможно, критериите, използвани за определянето на този срок;

д) Правото на субекта да изиска от Администратора коригиране или изтриване на лични данни или ограничаване на обработването на лични данни, свързани със субекта на данните, или да направи възражение срещу обработването;

е) Правото на жалба до Комисията за защита на личните данни;

ж) Когато личните данни не са събрани от субекта на данните, всякаква налична информация за техния източник;

з) При положение, че субектът подлежи на профилиране – правото по чл. 15, пар.1, б. з от Регламент 2016/679.

  1. При установяване на нарушения на сигурността на личните данни, Администратора се задължава да уведоми Комисията за защита на лични данни надзорния орган за нарушението на сигурността на личните данни без ненужно забавяне и когато това е осъществимо – не по-късно от 72 часа след като е разбрал за него, освен ако не е в състояние да докаже, че няма вероятност нарушението на сигурността на личните данни да доведе до риск за правата и свободите на физическите лица. Когато такова уведомление не може да бъде подадено в срок от 72 часа, уведомлението от Администратора посочва причините за забавянето.

 

Комисия за защита на личните данни:

гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров“ № 2,

(02) 940 20 46, факс: (02) 940 36 40

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

www.cpdp.bg  ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ