07
Чет, Юли
5 Нови статии

Най-четени

Grid List

На 5.07.2022г. излиза смразяващият трилър "Убежището"  от Сара Пиърс, изд. ЕРА.

Представяме ви три нови книжни попадения за месец юни, които ще направят летните ви дни още по-вълнуващи.

Джоузи Силвър е една от най-харесваните романтични авторки, номер 1 в класацията на „Ню Йорк Таймс“ още с дебютния си роман „Един ден през декември“.

На 26 май от печат излиза новият трилър на Д. П. Лайл „О.К.“, издателство Обсидиан – един превъзходен коктейл от съспенс, екшън и хумор.

"Географските ширини на копнежа" е магическа творба за любовта и копнежа от новата изгряваща звезда на индийската литература Шубанги Суаруп

"Любов на релси" е увлекателен роман с аромат на петрикор (приятния мирис след дъжд), носещ усещане за топлина и уют в читателя.

"Утешението на ангела" е последната книга , дело на френския философ Фредерик Льоноар.

"Господи, човек съм аз, не съм нито бивол, нито ангел, човек съм - колко дълго ще издържа? Казвам ти го, защото - прости ми, Боже - понякога забравяш и искаш от хората повече, отколкото от ангелите"

На къде искаш да вървиш?  По кой път си избрал да поемеш? Колко време може да имитираш живота без да го живееш? 

На 22 юни 1898г. в Оснабрюк, Северна Германия, в работническо семейство се ражда Ерих Паул Ремарк (в литературната си дейност използва псевдонима Ерих Мария Ремарк – Мария е фамилното име на майка му). Автор е на едни от най-известните романи на антивоенна тематика.

Валентина Антонов е журналист с дългогодидишен опит и автор на "90 хроники за щастие". Това е книга за личните битки, страхове и избори, за силата да се изправиш срещу себе си и да преодолееш собствените си обсесии.

Амос Оз (4.05.1939г. - 28.12.2018г.) е израелски писател, есеист и професор по литература със световно признание.

Роденият на 4 декември 1875г. в Прага Райнер Мария Рилке е считан за един от най-значимите поети на XIX - XX век

Аврам Ноам Чомски, роден на 7 декември 1928г. , е американски философ и лингвист, политически активист и когнитивен изследовател.

Гор Видал (3.10.1925.-31.07.2012г.) е американски писател с изключително интересна съдба. Ражда се във военната академия Уест Пойнт в семейство на висш чиновник  и бродуейска актриса. Огромна роля във възпитанието му и политическата му ориентация играе дядо му, сенатор Томас Гор, една от водещите фигури по това време.