25
Вт, Юни

"Marie Claire" - различното лице на лукса

Мода
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

“Marie Claire” е едно от най-старите международни модни списания, което присъства и до ден днешен на пазара. Първото издание излиза през далечната 1937г. във Франция, а през 1941г. излиза и първия брой в Обединеното Кралство. Към днешна дата, изданието присъства в почти всяка точка на света, като обединява в страниците си най-новите тенденции в областта на облеклото, козметиката и здравето на съвременната жена.

Но кои са основателите на “Marie Claire”?

Това са Жан Прувост (Jean Prouvost) - френски политик и медиен магнат, създател на френските издания “Paris Match” и “Tele 7 jours” и Марсел Оклер (Marcelle Auclair ) – френски романист, поет и журналист. През 1976г. Жан Прувост прехвърля своя дял изцяло на дъщеря си Евелин, която обединява изданието и козметичната компания “Loreal Paris“ в едно.Кое е отличимото в “Marie Claire”?

“Marie Claire” следва постоянна и елегантна линия на изтънченост и премереност в отразяване на гледната си точка. На италианския пазар, изданието се е наложило като висок клас, авторитетна и достоверна марка, представяща различните лица на лукса. За разлика от многото други модни списания, “Marie Claire“ успява от 1937г. до сега, да предлага на читателките си една изключително интелигентна комбинация от мода, култура и културни ценности, обществени теми и въпроси, провокирани от най-големите в своя бранш."Не се увличай по тенденциите. Не позволявай на модата да те притежава, а сам реши, кой искаш да бъдеш, какво искаш да изразиш с начина, по който се обличаш, и по който живееш." Милано е една от най-предпочитаните  модни дестинации, за всички любители на лукса, ексцентричното, скъпото и различното. Улиците са своеобразни модни дефилета от хора, дошли от цял свят, за да отпият от най-новото и актуално. Милано е мястото, където ще видите от всичко. Тук в модата няма табута. Модата е в усещането и вътрешната нагласа, без значение как изглежда в очите на другите, а и никой не се интересува от другия. И именно това прави Милано невероятно притегателно място. Усещането за свобода, захвърлянето на задръжките и ограниченията оттова да бъдеш различим и различен... Пъстротата в човешката индивидуалност взема превес и повярвайте, донася една огромна доза спокойствие...


"Начинът, по който се обличаш, е начинът, по който представяш себе си пред света, особено днес, когато човешките контакти са толкова бързи. Модата е мигновен език."


“Marie Claire” безспорно може да бъде определена като една доста успешна и печеливша комбинация от здравословна доза блясък, съчетана с качествена и сериозна журналистика, позиционирана в правилните точки от света, какъвто е италианският град. Изданието, съумява да се нагоди на промените на времето и да комуникира адекватно и бързо с аудиторията си, посредством всички възможни съвременни канали. “Marie Claire”, издание с ясно изградена и последователна концепция и визия, е пример за успешен и качествен моден продукт с културна стойност, който предлага на съвременната жена възможнисти и насоки към търсене и изграждане на индивидуалност, вкус и естетика във всичко, което прави.